Migrascoop staat in bloei… 04/07/2018

… en is nu maar liefst twee projecten rijker! Dankzij de positieve energie en inzet van de buurt, vrijwilligers, fondsen, begeleiders en statushouders; heeft stichting Migrascoop de Gemeente Den Haag kunnen laten zien dat een aanpak -op menselijke maat- zijn vruchten afwerpt!

Sumatrastraat

Een paar jaar geleden werd Stichting Migrascoop opgericht vanuit een burgerinitiatief, met als fijn resultaat de locatie Sumatrastaat. De Sumatrastraat was de ‘basis’ van stichting Migrascoop; waar jonge statushouders hun weg vonden in de buurt, naar studie en een eigen woning.

Door het bieden van huisvesting met begeleiding zorgt stichting Migrascoop voor meer overzicht en zekerheid bij de jonge statushouders; waardoor zij sneller kunnen en durven meedoen in de maatschappij.

Oh oh Den Haag

De Gemeente Den Haag had kennis genomen van alle positiviteit rondom de Sumatrastraat en Stichting Migrascoop en heeft de stichting nu  twee -grote- projecten toevertrouwd.

Door het vertrouwen van de Gemeente Den Haag kunnen wij nu maar liefst 120 jongemannen (Project; Koolwitjelaan) en 34 jongemannen én vrouwen (Project; Pompstationsweg) ondersteunen op locatie bij hun integratie en participatie.

Koolwitjelaan

Midden in de wijk Ypenburg bevinden zich 120 –mannelijke- statushouders aan de Koolwitjelaan, deze worden ondersteund door vier enthousiaste medewerkers van Migrascoop; Agnes, Yolande, Lisette en Leo.

De focus van het project ‘Koolwitjelaan’ is vooral  gericht op de individuele begeleiding, het faciliteren van mobiliteit, digitale vaardigheden en netwerkversterking.

De trajectbegeleiders van de Koolwitjelaan richten zich met name op het voorlichten en toeleiden m.b.t. het inburgeringstraject en maken gebruik van de kennis die zij hebben opgedaan bij het begeleiden van de statushouders aan de Sumatrastraat.

koolwitjelaan

Zowel de traject als woonbegeleiders zijn druk bezig met het plannen van activiteiten die bijdragen aan de mobiliteit, verbinding met de wijk, versnelde participatie en inburgering van de statushouders.

 Pompstationsweg

Aan de rand van Scheveningen worden 24 statushouders -jongedames -opgevangen in een wel heel bijzondere locatie; De oude gevangenis van Scheveningen. Niet alleen deze 24 jongedames krijgen ondersteuning vanuit stichting Migrascoop maar ook 10 jonge statushouders, woonachtig aan de Scheveningseweg, zijn toegevoegd aan het project ‘Pompstationsweg’.

pompstationsweg

Workshops geven, gesprekken aangaan over het samenleven, het verkennen van de wijk d.m.v. een sociale kaart en het ondernemen van (sport) activiteiten; Susanne weet van aanpakken en  ondersteunt deze 34 jonge statushouders op locatie.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer informatie? Helemaal prima! Onze trajectbegeleiders beantwoorden graag uw vragen.

Koolwitjelaan – Agnes : 06-57171912

Pompstationsweg – Susanne : 06-12269571

Jupiterkade – Yolande : 06-30197010