Jupiterkade 2.0 07/11/2018

In de Binckhorst, tegen Voorburg en Rijswijk aan, vindt u 30 kleurrijke huisjes aan de Jupiterkade; een plek waar Haagse statushouders samen kunnen wonen en tezamen kunnen komen met de buurt!

Sinds een aantal maanden biedt stichting Migrascoop ondersteuning aan de statushouders van de Jupiterkade.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Dacht de Gemeente Den Haag vast, toen zij de begeleiding van het project aan de Jupiterkade in de handen van stichting Migrascoop legde.

Wat de Jupiterkade zo uniek maakt is dat iedere woning plek heeft voor 2 mensen; dit biedt de mogelijkheid om samen te wonen.

Samen wonen

Hoe fijn is het, om als nieuwe Nederlander, samen te kunnen wonen in Den Haag met een vriend, vriendin, partner of kind! Momenteel wonen er 22 ‘duo’s’ aan de Jupiterkade, in totaal kunnen er 58 mensen wonen.

Yolande, Susanne en Leo ondersteunen de statushouders bij hun participatie en integratie, brainstormen samen met de bewonerscommissie en betrekken de wijk bij het project.

‘Wij willen buiten naar binnen halen en andersom.’

Doordat er een algemene ruimte beschikbaar is, kunnen de begeleiders van Migrascoop activiteiten, voorlichtingen en thema avonden organiseren met de statushouders en de buurt.

Heeft u een leuk voorstel voor een thema avond of een activiteit? Neem dan gerust contact op met Yolande en Susanne, trajectbegeleiders van de Jupiterkade.