‘Zij hebben geen cultuur van toetjes… 13/07/2017

…Of de jongeren vonden de maaltijd zo lekker dat zij geen ruimte meer over hadden!’ Betty van der Zande, een actieve duizendpoot; fulltime werkzaam in de GGZ, vrijwilliger bij Humanitas en sinds een aantal maanden een echte aanwinst voor stichting Migrascoop.

In december zag Betty een oproep voorbij komen op haar werk; een inzamelingsactie voor Migrascoop! Het secretariaat van haar werk zamelde geld in zodat de jongeren van Migrascoop met eten konden ‘uitpakken’ met de feestdagen.

Deze oproep greep Betty aan; graag wilde zij meer en vaker iets ondernemen voor deze jongeren, zodat zij zich gezien en welkom voelen hier in Den Haag.

Samenzijn

Hoewel de jongeren van Migrascoop samen in één pand wonen, eten zij toch vaak alleen; iedere jongere heeft zo zijn of haar eigen dag structuur. Het leek Betty dan ook leuk om eens per 3 maanden een moment te creëren van samenzijn voor de jongeren, ondersteuners en vrijwilligers.

Zo ontstond het idee van gezamenlijk koken en genieten van een vers bereidde maaltijd; echter bleek de keuken van Migrascoop te klein. Betty, die altijd vol ideeën zit, deed een beroep op haar connecties. Nu word het eten vooraf bereid in het activiteitencentrum van de stichting Anton Constandse.

Betty vertelt dat zij veel voldoening haalt uit de progressie die zij bij de jongeren ziet. Het leergierige enthousiasme, het warme onderlinge contact, de opkomst en het feit dat de Nederlandse taal-knobbel blijft groeien bij de jongeren; dragen bij aan een goed gevoel over de vrijwillige inzet van Betty.

Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn!

Plezier en kennismaken met elkaar is waar het om draait voor Betty en Migrascoop. Bent u nieuwsgierig of wilt u weten wat u kan bijdragen? Neem dan gerust contact op met Agnes of René; zij ondersteunen de jongeren van Migrascoop.

Betty, die vroeger werkzaam was als opbouwwerker, ziet de kracht in mensen en zet hier op in; graag maakt zij anderen enthousiast en betrokken. Betty hoopt in de toekomst nog meer vrijwilligers aan de eettafel van Microscoop te zien; zodat zij zich vol passie kunnen ontfermen over het koken en Betty zich kan focussen op een nieuw leerzaam project voor de jongeren van Migrascoop.

Wilt u een keer mee-eten?

Dat kan! Graag zelfs. Houdt de website in de gaten voor de data!