Bijpraten, lachen, eten en uitwaaien. 16/08/2017

Heerlijk; was het samenkomen van vrienden, vrijwilligers, taalcoaches, maatschappelijk begeleiders en statushouders bij stichting Migrascoop.

Op 3 augustus was de tuin van de stichting gevuld met gezelligheid. Speciaal voor alle vrienden, vrijwilligers en taalcoaches werd er een barbecue georganiseerd door de statushouders, om zo ‘dankjewel’ te zeggen. Het is namelijk voor de jonge statushouders van de stichting erg prettig, dat zij goed worden ondersteund om zo, zo veel mogelijk uit zichzelf te kunnen halen.

Trots

Hoor ik door de verhalen van de jongeren heen, nooit hadden zij verwacht zo snel te groeien. Groeien; in het beheersen van de Nederlandse taal, in het wennen aan nieuwe cultuur en het vormen van een toekomstbeeld hier in Nederland.

Fijn

Is het dan ook dat er vrijwilligers zijn die de statushouders mee op pad nemen en laten kennismaken met Den Haag, verenigingen en de buurt. Stel u eens voor; u komt alleen aan in een ‘vreemd’ land waar u de taal niet spreekt – dan is op pad gaan, best een uitdaging en vooral erg spannend. Vaak gebeurd het dan ook dat jonge statushouders zich terug trekken. Maatschappelijke begeleiding en vrijwilligers die hen wegwijs maken zijn dan ook van groot belang.

Wanneer een statushouder weer vertrouwen heeft in zichzelf en er op uit durft te gaan, omdat hij de taal beheerst, dan kan hij zijn kwaliteiten optimaal benutten en ontwikkelen. – Vrijwilliger stichting Migrascoop

Wilt u graag eens kennismaken of een steentje bijdragen, mail of bel ons gerust, leuk!

Contactgegevens staan onderaan onze site vermeld.